Mmm...lemon!

Jag älskar ju choklad i alla dess former och äter det hemskt gärna i efterrättsform. Det kan dock vara kul att variera lite ibland och i helgen prövade jag ett nytt efterrättsrecept som blev en klar favorit. Jag kommer definitvt att göra den fler gånger för den var både god och enkel att göra!

Amerikansk Citronmarängpaj

Pajbotten

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 ägg
2 dl florsocker
1 stor, mogen citron
75 g smör

Maräng

4 äggvitor
1 1/4 dl strösocker

Gör såhär:

1. Skär smöret till pajbottnen i mindre bitar. Smula med fingertopparna samman mjöl och smör eller kör några ögonblick i matberedare. Sätt till vatten och kläm ihop till en deg. Knåda så lite som möjligt. Sätt ugnen på 200°.


2. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. Låt formen stå kallt ca 30 minuter. Fäst aluminiumfolieremsor runt kanten så att inte degen kryper ner. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200° på nedersta falsen. Sätt ugnen på 225°.


3. Smält smöret till fyllningen. Sikta florsockret genom en finmaskig sil. Vispa sönder äggen lätt och blanda med florsocker, saften av citron och avsvalnat smör. Fyll blandningen i pajskalet Grädda 15-20 minuter i 225°, tills fyllningen stelnat. Låt pajen svalna. Sätt ugnen på “grill” och 250°.


4. Vispa äggvitorna och strösockret till hårt skum. Bred marängsmeten över pajen. Grädda under grillelementet i 4-6 minuter tills den blir gyllenbrun.


Källa: Recept.nu


Kommentarer
Postat av: Frida

Vill ha en bild på härligheten :-) Låter smarrig!

2012-03-07 @ 04:52:23
URL: http://friedas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0