Den ultimata chokladglassen

5 äggulor
1 dl råsocker
3 dl vispgrädde
4 dl gammaldags mjölk
2 krm ekologiskt vaniljpulver
150 gram choklad (minst 70% kakao), buren i småbitar.

1. Hetta upp grädde, mjölk och vaniljpulver i en kastrull. Vispa äggulor och socker pösigt i en rostfri bukne som passar bra ovanpå kastrullen. Häll den heta gräddmjölken över äggvispet och blanda noga.

2. Skölj ur kastrullen, fyll den till knappt en tredjedel med vatten, placera skålen ovampå. Vispa runt i glasskrämen och låt den sjuda ovanpå det småkokande vattnet, tills dess att den påtagligt ändrar konsistens och tjocknar.

3. Lägg den sönderbrutna chokladen i en skål. Häll på hälften av glasskrämen, och blanda väl. Häll sedan över resterande glasskräm och blanda alltsamman.

4. Låt glasskrämen svalna, och ställ därefter in den i kylskåpet för att svälla och bli nedkyld.

5. Kör glasskrämen i glassmaskin. (Om du inte har glassmaskin, kan du pröva att frysa in glassen sin skål. Vispa i så fall igenom den med elvisp; först innan du ställer in den i frysen, och sedan vid ytterligare några tillfällen under nedfrysningen - för att undvika en hård, tung glass med kristaller.)

Källa: Smaskens.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0