ATG 2009-02-16

Summa summarum - vi åkte till Boden med en misstänkt senskada alternativt/och/eller griffelbensfraktur och kom hem med två frakturer. Den misstänkta senskadan ville inte veterinären undersöka desto mer idag då han ömmade vid undersökning. Denna kommer vi i stället att få kolla upp då det blir dags för ett återbesök.

Tillbaka till frakturerna...

Rötgenplåtarna visade tydligt att griffelbenet var av, där griffelbensspetsen vandrat iväg ca 0,5 cm från sitt ursprungsläge. I många fall läker dessa skador ihop av sig själv, men då benbiten låg så pass "långt ifrån" så ordinerade hon operation. Närmsta klinik där det utför dessa operationer finns i Umeå och vi kommer därför att styra kosan dit så fort vi fått en tid. Prognosen för dessa skador är tämligen bra, så vi hoppas nu att allt kommer gå vägen!

Sen kanske ni förstår vår förvåning då dessa bilder även visade en äldre fraktur på kotan, som han enligt veterinärens gissningar troligen haft ett bra tag. Under de 3,5 åren som vi haft honom så har han aldrig haft tillstymmelse till hälta, svullnad, ömhet etc. Aldrig att man skulle ha sett något på hans steg, att han inte vill ta i eller ut steget ordentligt. Nej, han har alltid varit glad och arbetsvillig och hans steg har snarare förbättrats sen vi köpte honom. Veterinären trodde dock att man inte gör något åt den här frakturen då han inte har/haft några besvär av den. Det återstår dock att se efter den stora påfrestning som benet blivit utsatt för i samband med att griffelbensfrakturen uppstod.

I övrigt har det gått relativt bra, trots att han som vanligt tjurade lite vid lastningen. Som tur var så var min kära storasyster bara ett samtal bort, då hennes kunskaper och lösningar är guld värda i dessa situationer. Det är ju inte första gången vi fått ringa in henne ;) Lastningen inför hemfärden gick något enklare, fastän han var både tjurig och lite småfull av det lugnande medlet han fått i samband med röntgenundersökningen. Vi fick en hjälpande hand i form av en travtränare som kom förbi och trots att jag till en början var lite skeptisk så är jag väldigt tacksam för han var så pass snäll och ville hjälpa oss. Alltid lär man sig nånting!

Jag är så tacksam att jag har en pappa som är händig och fenomenal på att köra transport, en storasyster som ställer upp med allt från lugnade ord till kunskap, en mamma som alltid gör fixar gott fika och har en hand över. Tack för hjälpen idag!



Bessman -07

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0