Kladdkaka No. 1

Mitt absoluta favoritrecept på kladdkaka, som vi för övrigt ska tillaga imorgon:

PONTUS CHOKLADKAKA

♥ 2 ägg
♥ 2 dl strösocker
♥ 100 g smör
♥ 100 g mörk choklad
♥ 1 dl vetemjöl, ca 60 g

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200˚ C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Smöra pappret och formens kanter, bröa dessutom kanterna.
2. Vispa ägg och socker lätt.
3. Smält smör och choklad över ett vattenbad, låt svalna lite innan du blandar det med ägg/socker.
4. Vänd ner vetemjölet och sedan smeten i formen.
5. Grädda lite nedanför mitten i ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna i formen. Servera ev. med siktat florsocker på samt vispad grädde och jordgubbar.

 

Går lika bra att frysa in, men då tar man bara ut den en stund innan så att den blir rumsvarm, för då återfår den sin kladdighet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0